Fakültemiz Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Pınar YILGÖR HURİ, kanser alanında yaptığı “3 Boyutlu Biyobaskı ve Doku Mühendisliği” ile ilgili çalışmaları nedeniyle sağlık bilimi ve teknolojisi alanında bilgi üreterek, ülkemize ve insanlığa hizmet etmek amacıyla 2015 yılında kurulmuş olan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından 2017 yılı Aziz Sancar Teşvik Ödülüne layık görülmüştür.

Ödülünü, 28 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen törende Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet DEMİRCAN’dan alan Doç. Dr. Pınar YILGÖR HURİ, “Kas-İskelet Sistemi Dokularının Doku Mühendisliği Yöntemiyle Üretilmesinde Biyomimetik Stratejiler, Biyoreaktörler ve 3B Biyoyazıcılar” konularında araştırmalarına devam etmektedir.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.