Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün desteği ve Yrd. Doç. Dr. Gazi Erkan BOSTANCI’nın başkanlığında, uzun süreli bir konferans serisinin ilki olan “International Conference on Theoretical and Applied Computer Science and Engineering (ICTACSE)” 10-11 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara Houston Otel’de başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Bilgisayar bilimleri ve mühendisliği alanındaki gelişmelerin sunulup tartışıldığı, yeni işbirliklerinin önünü açan, uluslararası katılımın sağlandığı Konferansta Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacer YALIM KELEŞ “Recent Trends In Machine Learning and Computer Vision”; Doç. Dr. Semra GÜNDÜÇ “The Structure of Complex Networks”; Lahore College for Women Üniversitesi  Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nadia KANWAL “Bridging the Gap between Human Expert and Machine Intelligence for Medical Diagnosis”; Lahore College for Women Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sadia MURAWWAT “Recognation of Technology Stress: Mobile Phones” başlıklı sunumlar yapmıştır.