Dünyanın en prestijli girişimcilik yarışması olan ve üniversite öğrencilerinin Nobel Ödülü olarak nitelendirilen Hult Prize Girişimcilik Yarışmasının ilk aşaması Hult Prize Kampüs Finali, 15 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemizde gerçekleşti.

Ankara Üniversitesi Kampüs Birincisi, Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Başak ARIKER, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kerem KARABIYIK ve Yüksel AŞÇI’dan oluşan Team Green Ekibi;

Kampüs İkincisi ise, Fakültemiz Enerji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yaren AVCI, Hüseyin ERDOĞDU, Şeyma KARAMEMİŞ ve İdil EDİZDOĞAN’dan oluşan Energy Benders Ekibi olmuştur.

Team Green  Ekibi, Hult Prize tarafından 9-10 Mart 2018 tarihlerinde İngiltere/Londra’da;  Energy Benders Ekibi ise 16-17 Mart 2018 tarihlerinde Meksika’da gerçekleşecek olan Hult Prize Bölge Finallerine davet edilmiştir.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

HULT PRİZE NEDİR?