2017-2018 Bahar Dönemi “Biyomedikal Mühendisliği Seminerleri” programı kapsamında Queen Mary University of London’da “Biomedical Engineering & Biomaterials” Bölümü öğretim üyesi olan Dr. Helena S. AZEVEDO tarafından, 17 Nisan 2018 tarihinde saat 13:30’da Rektörlük 100. Yıl Salonunda “Design and Characterization of Self-Assembling Biomaterials” başlıklı seminer düzenlendi.

TÜBİTAK-British Council İkili İşbirliği Programı, Kâtip Çelebi-Newton Fonu çerçevesinde “Distinguished Visiting Fellowships and Missions-Turkey” bursu kapsamında Fakültemizi ziyaret eden Dr. AZEVEDO, hücre kültürü, ilaç salım sistemleri, yenileyici tıp ve biyosensör uygulamalarında kullanılmak üzere kendiliğinden oluşan(self-assembling) peptit biyomalzemelerin geliştirilmesi üzerine araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Science, Nature Chemistry, Advanced Functional Materials gibi yüksek etki faktörlü dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunan Dr. AZEVEDO, iki kitapta editörlük görevi yapmıştır ve 2 adet patenti bulunmaktadır.